Virustaako?

Koronavirukseen liittyy mielenkiintoisia salaliittoteorioita, on väläytelty jopa sotilaspöpön karkaamista Kiinan viranomaisten hallusta. Olipa kriisi mikä tahansa, löytyy joku, jolle vallitseva totuus ei kelpaa. Onkin oltava skeptinen, elämme äärimäisiä ja poikkeuksellisia aikoja. Ilmastopäästöt ovat sentään laskeneet globaalisti ihmisten pysyessä kotonaan. Onnitelkaamme sarkastisesti toisiamme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Odotamme innolla ilmastoraportteja tulevien koronakuukausien osalta.

Imatralaisille koronan tuoma epävarmuus luo myös uhkakuvia. Verotulojen lasku, lomautukset, yksityisen sektorin irtisanomiset ja konkurssit. Olemmeko pian kriisikunta? Tuolloin tarvitsemme vähintäänkin valtiollista apua. Meidän on opittava kaikesta tästä. On kyettävä tehostamaan kuntamme strategiaa ääriolosuhteista selviämiseen. Tehostamisella on saatava poliittiset tahot toimimaan tehokkaammin ja epäpoliittisesti yhteen kuntalaistemme eteen.

Visioidessamme taloudellista kantokykyämme, maakunnassa saattaakin olla tulevaisuudessa enää vain yksi kunta. Koronan aiheuttama taloudellinen kriisi ajaa varmuudella kunnat tukeutumaan enemmän toinen toisiinsa sekä valtiolliseen apuun. Mistä rahaa kriisikunnille?

Nyt on paneuduttava maan sisäisiin ongelmakohtiin, eikä halailtava maailmaa ihmisoikeuksiin tukeutuen. Ihmisiä on toki autettava maailman kriiseissä, apu on kohdistettava ja priorisoitava järjellä sinne missä todellinen hätä on. Kyse on rajanvedosta, siihen on kyettävä. Maamme kansalaisillakin on jo hätä, eivätkä he ymmärrä miljardien veroeurojen syytämistä maailman halaamiseen. Tuo raha tarvitaan nyt kotiSuomessa omien kansalaistemme arjen tukemiseen!

Odotamme koronan aiheuttaman kriisin jälkihoitoa kuntien, maakuntien, valtion ja etenkin EU:n osalta. Emme silti saa kriisiytyä henkilökohtaisella tasolla. Katsokaamme edelleen rohkeasti tulevaisuuteen arjen jaksamista ja turvallisuutta ajatellen.

Voimia kuntalaiset, tarvitsemme toinen toistamme!

Timo Härkönen
Imatran Seudun Perussuomalaiset ry

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa