Ihan kiva, mutta mitä maksaa?

Kanavaa on kiirehditty monen eri tahon toimesta viime aikoina, ja monille onkin herännyt terve innostus uutta kohtaan; unohtamatta mahdollisuutta saada maailman ensimmäinen float-in mäkkäri Imatralle. Valitettavasti jo vähäinen asioiden tarkastelu osoittaa suunnitelman heikkoudet.

Imatralla on menty kummalliseen suuntaan viimeisten vuosien sisään, ja ajateltu asioita ensisijaisesti ulkopaikkakuntalaisten näkökulmasta. Ylihintaiset rantatontit, urheilun mekka uimahalleineen, Pässiniemi tornitaloineen sekä viimeisimpänä huviveneet idylliselle vuokselle. Kaikkia näitä ideoita yhdistää se, että ne kuulostavat hienoilta, mutta eivät missään nimessä palvele kunnan tärkeimpiä eli KUNTALAISIA. Kanavan käyttäjämäärät tulevat jäämään hyvin pieniksi esim. jo ratasillan korkeusrajoituksen karsiessa osan potentiaalisista asiakkaista pois, eikä kustannuksia tulla ikinä saamaan takaisin. Kuvitelkaa: kuka maksaisi kymmenien eurojen kanavamaksun siitä, että pääsee kulmille veneellä ihmettelemään autioituvaa maisemaa?

Imatran perussuomalaiset vetoavatkin nyt yhdessä kaikkiin päättäjiin: palataan takaisin perusasioiden äärelle sekä rakennetaan hyvä kunta kuntalaisille. Suurin ja akuutein ongelma, joka taas nosti päätään, on Imatran nuorisotyö. Lukemattomat graffitit, kolmoissurma, tuhottu ja varastettu omaisuus, viimeviikkoinen itsemurha… Kaikki tämä kertoo imatralaisen nuorison pohjattomasta pahoinvoinnista sekä turhautumisesta! Kanavan suunnittelurahoilla saataisiin varmasti käynnistettyä kunnollinen sekä toimiva oma nuoriso-ohjelma, joka rakennettaisiin nuorten toiveille ja tarpeille, eikä yritettäisi tyrkyttää erinäisiä näyteikkunoita kulmilla hengailupaikoiksi. Liian kauan on Imatran kaupunki ulkoistanut nuorisotyötä, milloin kellekin ja toivonut parasta; se ei ole tuottanut tulosta, joten nyt on korkea aika toimia!

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry:n puolesta,
Aulis Vähämäki

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa