Valtuustoaloite Imatran paikallisliikenteen bussilippujen vaihto-oikeuden jatkamiseen

Imatran paikallisliikenne on uudistuksien jälkeen kehittynyt jatkuvasti parempaan suuntaan. On hienoa, että meillä on useita linjoja sekä lippuhinnat ovat varsin kohtuullisia.

Yksi asia kuitenkin on, jolla Imatra voisi vielä parantaa bussien käytettävyyttä, ja se on pidentämällä vaihto-oikeus kolmeen tuntiin. Tällä hetkellä vaihto-oikeus on tunnin, ja se ei riitä esimerkiksi silloin, jos haluaa Vuoksenniskalta käydä Citymarketissa tai Imatrankoskelta lähteä Honkaharjuun lääkärille.

Monelle vanhukselle bussi on ainoa väline päästä liikkumaan kauemmaksi, ja heille vaihtoajan pidennys olisi iso apu. Imatralla asuu myös valitettavasti monia ihmisiä, joille olisi iso apu se, ettei heidän tarvitsisi maksaa toista bussilippua käydessään hypermarketeissa tarjousostoksilla, päästessään elokuviin tai asioidessaan Honkaharjussa lääkärillä.

Vaihtoajan pidentämistä puoltaa myös se, että bussivuorot kulkevat harvaan. Vuoroilla on usein väliä tunti, jopa enemmän. Tällöin yhden tunnin vaihto-oikeutta ei pysty lainkaan hyödyntämään.

Imatralla 10.12.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa