Kirjoitettu 3.3.2023

Perussuomalaiset ehdokkaat Kaakkois-Suomessa

Kirjoitettu 26.2.2023

Kansanedustajaehdokas Vesa Julin on avannut oman kampanjakotisivun

http://www.vesajulin.fi

Kirjoitettu 11.2.2023

Janne Hämäläinen 40 vuotta. Imatran Seudun Perussuomalaiset onnittelee

Imatran Seudun Perussuomalaisten hallituksen 2. varapuheenjohtaja ja tapatumavastaava, Janne Hämäläinen, täytti 40 vuotta lauantaina 11.2.2023. sydämelliset onnittelut todelliselle työmyyrälle.

Kirjoitettu 8.2.2023

Imatran Seudun Perussuomalaisten valtuustoryhmän vuosikokous pidettiin tänään 8.2.2023

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Lasse Oinonen.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Sami Rossi

Sihteeriksi valittiin Juha-Pekka Oksanen

Varasihteeriksi valittiin Samuli Saarela

 

 

 

 

Kirjoitettu 29.1.2023

Perussuomalaisten Kymenpiirin uusi piirisihteeri valittu

Perussuomalaisten Kymenpiirin uusi piirisihteeri on Joni Salmi Imatran Seudun Perussuomalaisista. Onneksi olkoon valinnasta.

Kirjoitettu 20.1.2023

Timo Härkösen mietteet päivän vaaliteltoilta 20.01.23

https://fb.watch/iaqAj9dMxZ/

Kirjoitettu 15.1.2023

Vesa ja Riikka Lappeenrannassa

https://vm.tiktok.com/ZMY1PsC83/

Kirjoitettu 9.1.2023

Imatran Seudun Perussuomalaisille valittiin uusi hallitus vuodelle 2023

https://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/5642639?fbclid=IwAR2uZSDdpd3EbJ-4Sp8pZZ5oQSkjhMwE5jNdLs5aT6haOLfG5d5MAUJjV3E

Puheenjohtaja Sami Rossi

Juha-Pekka Oksanen 1.varapuheenjohtaja
Janne Hämäläinen 2.varapuheenjohtaja
Joni Salmi
Timo Härkönen
Vesa Julin
Ilkka Miikki
Joni Nenonen
Hallituksen sihteerinä toimii Milla Eerola

Kirjoitettu 5.1.2023

Perussuomalaiset gallupissa toiseksi.

https://fb.watch/hSlYBqiEtP/

Kirjoitettu 31.12.2022

Kansanedustajaehdokas Vesa Julinilla on asiaa

Vesa Julin

Vesa Julin

 

 

 

Turvapaikanhakijoista

https://fb.watch/hM62nTZ33E/

 

Kirjoitettu 22.12.2022

Perussuomalaiset kirii HS gallupissa

Kirjoitettu 20.12.2022

Mitä maahanmuutto maksaa? Katso oman paikkakuntasi tilanne.

Mitä maahanmuutto maksaa? Katso oman paikkakuntasi tilanne.

Kirjoitettu 16.12.2022

Esittelyssä kansanedustajaehdokkaamme Vesa Julin

Vesa Julin

Vesa Julin

Olen 45-vuotias Imatralainen pastori, kaupunginvaltuutettu ja jatko-opiskelija. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta, joista vanhin on jo itsenäistynyt.

 

Miksi ehdokkaaksi

Eduskuntavaaliehdokkuus on ollut minulla jo pidempiaikainen haave. Ehdokkuuteen minua on ajanut huoli maan ja lasteni tulevaisuudesta. Olen todella huolissani siitä, säilyykö tämä maa hyvänä kasvuympäristönä tuleville sukupolville vai valuuko menneiden sukupolvien työn tulokset hukkaan siinä missä itsenäisyytemmekin EU:n torpparina. Erityisesti kuluva hallituskausi on lisännyt motivaatiota tarttua asioihin. Niihin on saatava muutos.

 

Miksi Perussuomalaisiin?

Perussuomalaisuus ei ole minulla mikään uusi asia. Sydämeltäni olen ollut perussuomalainen vuosituhannen alusta, jolloin ensimmäistä kertaa pistin ennakkoluuloni syrjään ja tutustuin ajatuksella Perussuomalaisuuteen puoluelehden kautta. Puolueeseen liityin 2014 seurakuntavaalien alla, jolloin silloisen asuinpaikkani, Joensuun Perussuomalaisilla oli oma lista seurakuntavaaleissa. Olin ehdolla myös 2017 kunnallisvaaleissa Joensuussa. Hyvästä äänisaaliista huolimatta en tuolloin mennyt läpi. Samana vuonna muutin Imatralle työn perässä. Imatralla lähdin mukaan vuoden 2021 kunnallisvaaleihin ja menin läpi varsin mukavalla äänipotilla. Nykyään olen myös kaupunginhallituksen varajäsen ja Mitra Management Oy:n hallituksen jäsen.

 

Henkilöhistoria ja poliittisia näkemyksiä

Olen siis tullut Etelä-Karjalaan Imatralle työni perässä papiksi. Aikaisemmalta ammatiltani olen metsätalousinsinööri. Ennen nykyistä ammattiani palvelin kymmenen vuotta metsäteollisuudessa puun ostajana sekä metsätyönjohtajana. Tuolta ajalta mukaan tarttui jonkin verran talousosaamista ja ymmärrystä vastuusta ja työn merkityksestä. Rahaa ei tule loputtomiin seinästä eikä sähköä töpselistä. Nykyisessä työssäni olen päässyt näkemään läheltä ihmisten arkea ja elämää. Tunnen hyvin ne vaikeudet, joiden keskellä suuri osa ihmisistä tänä päivänä elää.

Olen sitoutunut Perussuomalaisten arvoihin ja haluan olla rakentamassa maata isänmaallisuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteita noudattaen. Politiikan keskiöön on asetettava tavallinen suomalainen ja hänen etunsa. Yhteiskunnan sivistys mitataan siinä, miten sen heikoimmista jäsenistä kannetaan huolta. Suhtaudun kuitenkin kriittisesti avokätisiin tukihimmeleihin, jotka ruokkivat yhteiskunnalle haitallisia ilmiöitä, kuten ideologista työttömyyttä, haitallista ja meille tarpeetonta maahanmuuttoa tai asumisen hinnan nousua asumistukien valuessa asuntosijoittajien pohjattomiin taskuihin. Kakku on leivottava ennen kuin se voidaan jakaa ja jakajien määrä on pidettävä hallinnassa.

Arvoiltani olen melko konservatiivinen mutta talousnäkemykseltäni olen liberaali. Vain vapaa ja vastuullinen markkinatalous voi tuottaa kestävää hyvinvointia. Nykyinen tiemme ylisuuren julkisen sektorin, massiivisen verotuksen ja tuhlailevan julkisen talouden kanssa on kuljettu loppuun. Mitä pikemmin muutamme suuntaa, sen helpompaa suunnanmuutos on. Valtion ja kuntien roolia on pienennettävä ja tehtäviä karsittava. Emme tarvitse uusia kompostitarkastajia. Massiivinen verotus ja tuhlaileva talous näkyy siinä, miten Suomi on massiivisesta valtion velanotosta huolimatta kotitalouksien varallisuutta mitattaessa valunut jo Itä-Euroopan kanssa samaan ryhmään. Myös kotitalouksien rahatuloissa Suomi on vain hienokseltaan entisten itäblokin maiden yläpuolella. Samaan aikaan hallituksella on piikki auki ja rahaa riittää ulkomaille tai vaikkapa sukupuolineutraaleihin sosiaaliturvatunnuksiin ja liikennemerkkeihin.

 

Keskeisiä teemojani ovat:

Turvallisuus ja omavaraisuus

Suomen täytyy olla suomalaisten paras paikka. Siksi maamme turvallisuudesta on huolehdittava ja uhkiin puututtava tarvittaessa kovalla kädellä. Näkisin konepistooleja ja betoniporsaita mieluummin maamme rajoilla, kuin joulutoreilla. Katujengit ja järjestäytyneet rikollisporukat eivät kuulu tähän maahan. Viranomaisille on taattava toimintavapaudet ja maahan kuulumaton aines on täältä viipymättä poistettava tai suljettava yhteiskunnan ulkopuolelle poistamista odottamaan. Puolustusvoimien rahoituksen on vastattava uhka-arviota. Olisin mieluummin nähnyt viimeaikaisen panostuksen puolustusvoimien kalustohankintaan jo ennen, kuin Euroopassa soditaan. Uskottava puolustus takaa sen, että emme koskaan joudu sotaan.

Maatalous on maassamme suurissa vaikeuksissa, eikä pelkät sympatiapuheet enää riitä, jos tulevaisuudessa haluamme kasvattaa muutakin kuin villilupiineja. Ukrainan sodan myötä keskusteluun on noussut kysymys elintarvikevarmuudesta. Samalla energiakriisin myötä pitäisi jokaiselle olla selvää, että eurooppalaisen solidaarisuuden varaan ei kannata paljoa laskea. Omavaraisuuden parantaminen ja oman ruokatuotannon turvaaminen pitäisi olla yksi tärkeimpiä tehtäviä nykyiselle ja tulevalle hallitukselle. Kerran alas ajettua maataloutta on vaikea enää perustaa uudestaan. Omassa vaalipiirissäni maatalous on tällä hetkellä tappioista piittaamatta valjastettu hanhien kasvatukseen. Järjen käytön pitäisi olla sallittua valkoposkihanhien kohtalosta päätettäessä. Hanhiin liittyen, kun valtio seuraavalla vaalikaudella joutuu suurien säästöjen eteen, ehkäpä ELY-keskuksen byrokraatit olisi oivallinen säästökohde.

Vihreä siirtymä näkyy jo nyt kansalaisten kukkaroissa ja kotien lämpötiloissa. Kiilusilmäisestä ilmastopolitiikasta on peruutettava ja palattava asiassa EU:n yhteiseen linjaan. Ilmaston suhteen täytyy olla realisti. Ilmastoon ei vaikuttaisi vähääkään, vaikka kaikki suomalaiset säätäisivät kotiensa lämpötilan 25 asteeseen. Toisaalta vaikka lakkaisimme olemasta, sillä ei olisi ilomastoon vaikutusta. Meidän tehtävämme on elää omaa, laadukasta suomalaista elämäämme hyvällä omalla tunnolla.

Turve on ainoa järkevä kotimainen ja uusiutuva energiamuoto. Sen alasajo ja erityisesti kaluston romutus nykyisen hallituksen toimesta oli kansallinen katastrofi. Tuulivoima tuottaa huonosti silloin, kun sähköä erityisesti tarvitaan. Turve olisi tuulivoimalle hyvää säätövoimaa, jos sitä olisi. Edellisten hallitusten virheet on tässä korjattava ja rakennettava pikaisesti resursseja turvevoiman tuotantoon.

 

Työ ja toimeentulo

Yrittäjiä rankaiseva politiikka on loputtava. Hyvinvointia syntyy vain elinvoimaisesta yksityissektorista. Julkinen sektorimme on vaivihkaa paisunut jopa maailman mittakaavassa ennätyssuureksi. Verotaakka yrityksille ja kotitalouksille käy kohtuuttomaksi ja latistaa nuoret yritystaimet ennen, kuin ne pääsevät ideaa pidemmälle. Kohta kahdeksan vuotta sitten maassa puhuttiin norminpurkutalkoista. Tuo hanke pitäisi saattaa loppuun ja vapauttaa julkiselta sektorilta osaavaa työvoimaa yksityissektorin palvelukseen. Euro tuottaa huomattavasti enemmän työtä, toimeentuloa ja hyvinvointia, jos se kiertää suoraan kansalaiselta ja yritykseltä toiselle, kuin käymällä joka välissä valtion tai kunnan kirstussa.

 

Ulkopolitiikka

Ulkopolitiikan kantavana ajatuksena on jo vuosikymmenten ajan ollut loputon ”luottamuspääoman” hankinta uhrautuvalla ulkopolitiikalla. Tuota ”luottamuspääomaa” ei olla koskaan vielä käytetty, koska sitä tosiasiassa ei ole olemassa. Ulkopolitiikassa ei ole ystäviä. Siellä on pelkkiä intressejä. Suomen on ryhdyttävä ajamaan EU:ssa aktiivisesti omia intressejämme. Kukaan muu ei sitä tule tekemään puolestamme. Mallioppilaan viitta on kansalle liian raskas kantaa, ja siitä on siksi luovuttava. Yhteenkään pelastus- tai tukipakettiin ei pidä enää suostua. Suomalaisten ei pidä maksaa italialaisten taloremontteja tai espanjalaisten nelipäiväistä työviikkoa. Suhtaudun kriittisesti EU:n tuottamiin hyötyihin. Jos haitat ovat hyötyjä suuremmat, pitäisi EU eron mahdollisuutta alkaa selvittää.

 

 

Kirjoitettu 29.11.2022

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin julkistamistilaisuus

https://youtu.be/lngwm4WCgtU

Kirjoitettu 26.11.2022

Vaalitelttailua Koskenpartaalla lauantaina 26.11.22. Jaoimme hyviä perusajatuksia ja 150kg perusperunoita ohikulkijoille. Ja glögiä tietenkin. Paikalla eduskuntavaaliehdokkaat Jaana Kiiski ja Kalle Saarela.

Kirjoitettu 20.11.2022

Imatran Seudun Perussuomalaisten syyskokous pidettiin 20.11.2022

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry:n syyskokous pidettiin Imatran kylpylässä 20.11.2022. Kokouksessa tehtiin luottamustehtävävalinnat vuodelle 2023.

Puheenjohtajana jatkaa Sami Rossi.

Hallitukseen valittiin Juha-Pekka Oksanen, Janne Hämäläinen, Joni Salmi, Timo Härkönen, Vesa Julin, Ilkka Miikki ja Joni Nenonen.

Piirihallitukseen valittiin Sami Rossi ja Juha-Pekka Oksanen.

 

Kirjoitettu 31.10.2022

Perussuomalainen vaihtoehto seurakuntavaaleissa?

 

Seurakuntavaalit käydään 20.11.2022. Ennakkoäänestys on 8 – 12.11.2022. Kehotamme kannattajiamme

äänestämään aktiivisesti vaaleissa. Toimiva seurakunta on koko kaupungin etu. Seurakunnan toiminnan ja

päätöksentekokyvyn varmistamiseksi suosittelemme valitsemaan ehdokkaan seuraavilla kriteereillä:

1. Ehdokas on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu ja sitoutunut kristinuskoon sellaisena, kuin se

on esitetty luterilaisissa Tunnustuskirjoissa. Ehdokas myös osallistuu seurakunnan toimintaan

muutenkin, kuin somekuvien vuoksi vaalien alla.

2. Ehdokas ymmärtää kirkon tehtävä sekä eron kirkon, kunnan ja valtion tehtävien välillä. Siten kirkon

ensisijainen tehtävä ei ole esimerkiksi köyhyyden lievittäminen tai musiikki- ja kulttuuritoiminnan

järjestäminen. Kirkon ensisijainen tehtävä on ”Tunnustuksensa mukaisesti julistaa Jumalan sanaa ja

jakaa sakramentteja sekä toimia muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja

lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.” (kirkkolaki 1 luku 2 §)

3. Ehdokas on valmis suuntaamaan seurakunnan varoja tuon tehtävän täyttämiseksi. Monessa

seurakunnassa, myös Imatralla rahasta on niukkuutta. Seurakunnan tehtävänä ei voi olla loputon

resurssien käyttäminen heikkokuntoisiin rakennuksiin. Oikea rakennus ovat ihmiset. (1 Kor 6:19)

Emme myöskään katso hyvällä sitä, että osa ehdokkaista on valmis vähentämään lähetystyön

rahoitusta opillisten erimielisyyksien vuoksi. Seurakunta on seurakunta vain niin kauan, kuin se

tekee lähetystyötä. Ehdokas kunnioittaa muita uskontoja ja näkemyksiä, mutta ymmärtää

lähetystyön merkityksen. Lähetystyö taas on eri asia kuin kehitysyhteistyö tai avustustoiminta.

4. Ehdokas ei tuo seurakunnan sisälle turhia riitoja. ”Joku katsoo voivansa syödä kaikkea, mutta

heikkouskoinen syö vain kasviksia.” (Room 14:2) Ruokavalion suhteen on vallinnut vapaus kohta

2000 vuotta. Pakkoa liha- tai kasvisruokaan ei tule hyväksyä, vaan molemmat vaihtoehdot on oltava

saatavilla seurakunnan leireillä ja tilaisuuksissa, joissa ruokaillaan. Avioliitto taas on yhden miehen

ja yhden naisen elinikäinen liitto. Yhteiskunta voi säätää asian suhteen omia lakejaan, mutta

seurakunnan on syytä pitäytyä perinteisessä Raamatussa ja tunnustuskirjoissa esitetyssä

näkemyksessä.

Näitä kriteereitä täyttäviä henkilöitä on pienellä etsimisellä löydettävissä Myö yhes-ehdokaslistalta.

 

Kirjoitettu 10.10.2022

Perussuomalaiset haluaa kiristää rikospolitiikkaa

Puheenjohtaja Riika Purra kertoo

Kirjoitettu 27.9.2022

Perussuomalaisten suomalaisuusohjelma 2022 julkaistu

https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/psn-suomalaisuusohjelma-2022-on-julkaistu/

Kirjoitettu 21.9.2022

Purra pukee sanoiksi sen mitä äänestäjämme ovat mieltä. Ole siis mukana muutoksessa joka alkaa viimeistään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Ääni persuille on ääni tälle kansakunnalle. 🇫🇮

Kirjoitettu 1.9.2022

Eduskuntavaaliehdokas Timo Härkönen esittäytyy

Hoi tukijani!

Alla pidempi esittely ja tuumailua miksi olen ehdolla juuri sinun äänenkantajaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. 🇫🇮

——————

Olen 48- vuotias imatralainen mies ja työskennellyt Imatralla poliisin valvonta- ja hälytyssektorin monialaisissa tehtävissä vuodesta 2003.

Osallistuin ensimmäisen kerran kuntavaaleihin vuonna 2012 liityttyäni perussuomalaisiin vuonna 2011. Sain omaksi yllätykseksi tuolloin toiseksi eniten ääniä 519kpl. Siitä suuri kiitos kuntalaisille!

Osallistuin seuraaviin kuntavaaleihin vuonna 2017 ja sain jälleen toiseksi eniten ääniä Imatralla 638kpl! Osallistuin vuoden 2021 kuntavaaleihin, äänimäärä huikea 680kpl! Jälleen toiseksi eniten ääniä Imatralla! Näistä äänistä aivan valtaisa kiitos kuntalaisille!

Osallistuin aluevaaleihin 2022 ja sain Etelä-Karjalassa 7. eniten ääniä 844kpl, enemmän kuin istuvat kansanedustajat Malm (sd), Mäkelä (ps), Kopra ( kok ) ja Torniainen (kesk). Ääniä kertyi kaikista Etelä-Karjalan kunnista. Tähän ei tainnut yltää yksikään muu läpi mennyt edustaja. Kiitos minua äänestäneet ihmiset! Nyt olen ehdolla kansanedustajaksi teidän äänenkantajana.

Luottamustehtävään valitun tuleekin nauttia luottamusta myös muilta luottamushenkilöiltä, viranhaltijoilta ja kansalaisilta. Tätä kokonaisluottamusta ei ansaita muutamassakaan vuodessa, mutta voi menettää 1 minuutissa.

Olen toiminut Imatran kaupungin eri luottamustehtävissä 10 vuotta ja oppinut paljon myös yli rajojen. Olen toiminut aikaisemmilla kausilla kaupunginvaltuutetun toimen ohella kaupunginhallituksessa jäsenenä ja puheenjohtajana, turvallisuustyöryhmän puheenjohtajana sekä poliisin neuvottelukunnan jäsenenä kuluvilla kausilla.

Olen virkatyöni aikana vuosien saatossa kohdannut valtavasti imatralaisia- ja maakuntamme nuoria, aikuisia sekä varttuneempaa väestöä. Joten uskallan väittää, että minulla on kosketuspinta-alaa hyvin monenlaisiin kohderyhmiin, myös heihin vähäosaisiin, elämän hallinnan kanssa oireileviin tai epäsosiaalisiin ihmisiin. Uskon, että olen onnistunut saavuttamaan vahvan luottamuksen kansan keskuudessa näkyvällä virkatyöllä sekä luottamustehtävieni hoitamisella. Luottamuksen saamista on saattanut myös edesauttaa Poliisit- sarja, jossa olin mukana neljällä kaudella.

Minulla on tuntemusta ja ystäviä mm. Savonlinnan seudulta vartuttuani siellä lapsesta aikuiseksi. Muutin Savonlinnasta vuonna 2000 kun aloitin poliisiopinnot Tampereella. Poliisina olen ollut työskennellyt Savonlinnassa, Seinäjoella, Etelä-Karjalan ja Kymen alueen kaupungeissa ja kunnissa.

Kansanedustaehdokkaana minulla on kolme agendaa, jotka ovat toki isoja kokonaisuuksia.

🇫🇮 Kansallinen etu aina! Suomi ja sen kulttuurillinen perintö on meitä suomalaisia varten. Yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen on perustuttava faktaan ja realismiin eikä utopistisiin tai kansakunnallemme vahingollisiin viherpunaideologiin, joka nostavat kansamme verenpainetta ja verotusta olipa asia mikä tahansa.

🧢 Nuoret ja heidän turvallisen kasvuympäristön takaaminen tulevaisuudessa! Miksemme pääse ikuisesta “koulukiusaamisesta” eroon? Lainsäädäntöä tulisikin miettiä uudelleen siten, että saamme lapsiin ja nuoriin liitettävää lainsäädäntöä napakoitettua ja turvattua opettajille työrauhan.

🛡 Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus! Työskenneltyäni poliisissa n.21 vuotta totean, että yhteiskunnan peruspalvelujen piirissä toimiville organisaatiolle ei anneta riittävästi rahoitusta – miksi? Vallitsevan hallituksen Ideologisista syistäkö? Esimerkiksi poliisi, tulli, rajavartiolaitos, terveydenhoitoalat ja pelastustoimi ansaitsevat nyt viimeinkin erityishuomion. Tämän hetken hallituspuolueet vaikuttavat olevan itsessään tämän maan suurin turvallisuusuhka ideologioillaan. Toisaalta puolustusvoimamme onkin saanut hienosti huomiota, mutta vain viimeisimpien maailman poliittisten tilanteiden vuoksi. Mutta vielä työtä riittää oman kansamme hyvinvoinnin ja yhteiskuntarauhan takaamiseksi. Se ei tule sillä, että haalimme kieltämme osaamatonta halpatyövoimaa tai ulkoistamme jonkin alan täysin ulkomaalaisvoimien ohjailtavaksi.

Myönnän olevani myös EU kriittinen. EU ei tunnu palvelevan Suomea kuten meille on annettu ymmärtää, EU:lla on mielestäni aivan liian liberaalit arvot. Suomi on ollut alusta saakka EU:n nettomaksaja ja sellaisena tulee myös pysymään niin kauan emme uskalla laittaa hanttiin kaiken maailman hömppäjutuille.

Myönnän myös olevani myös ilmastokriittinen. Media ja koulutoimi tuuttaa sellaista viherpesua lapsille ja kansalle, että heikompaa hirvittää. Kaikki ei pidä paikkaansa ja tällä viherpesulla koettaankin saada sellainen mielikuva, että ilmastonmuutos on juuri sinun vikasi täällä Suomessa – EI MUUTEN OLE! Toki pieniä asioita voidaan tehdä ilmastomme eteen, mutta vain realistisiin ajatuksiin perustuen.

Myönnän myös, että olen äärimmäisen hämilläni vallitsevasta sukupuoli- tai sukupuolettomuuskeskustelusta. Kouluissa ei saisi enää jakaa lapsia liikuntatunneilla tyttöihin ja poikiin. Sukupuolineutraalit vessat ovat monessa paikassa muodostuneet ongelmaiseksi lymypakoiksi epäsosiaalisille ihmisille. Kuinka kummallinen paikka se voikaan olla herkässä kehittyvässä iässä olevalle tytölle tai pojalle? Murjaanien kuningas ei saa mustata kasvojaan tiernapoikien joulunäytelmässä. Lapsi ei saa laittaa inkkaripäähinettä päähän leikkiessään inkkaria ja länkkäriä, mutta aikuinen mies voi vetää naisten vaatteet päälleen ja vaatia seksuaalivähemmistöille kuuluvaa erityiskohtelua itselleen. Olemme monilta osin ajautuneet eriasteiseen yhteiskunnalliseen moraaliposeeraamiseen, jossa syvästi punavihreät arvot ohjaavat leimautumisen pelolla ihmisten arvomaailmaa. Tasa-arvoon tulee tietenkin kiinnittää huomiota, mutta ei näiden marginaaliryhmien ehdoilla.

Kulttuurillinen omiminen, WOKE- ja CANCEL- kulttuurien nousu saa eri ideologisesti latautuneet ihmiset uhriutumaan asioista, joista eivät todellisuudessa ymmärrä mitään.
Sateenkaari-ideologiaa halutaan tuputtaa ja liputtaa viikkotolkulla, mutta äideille ja isille tai Isänmaan juhlille ei anneta liputusaikaa kuin yksi ilta. Mihin katosi se maani, jossa oli työssä käyviä suoraselkäisiä äitejä ja isiä, mummoja ja ukkeja, jotka kasvattivat lapsensa oikeamielisiksi ja yhteiskuntakelpoisiksi? Onhan heitä toki edelleenkin, mutta nykyään kaikki marginaaliryhmien tarpeet tuntuvat menevän tavallisen veronmaksaperheiden arvojen ohi. Näin ei saa mielestäni olla, nyt eikä tulevaisuudessa.

Olen silti valmis keskustelemaan ja ratkaisemaan asioita monialaisesti myös muita tahoja kuullen. Minä perussuomalaisena olen valmis yhteistyöhön muiden poliittisten ryhmien kanssa aina kun yhteistyö perustuu oikeudenmukaisuuteen ja realismiin. Tarvitsemme maailmaan myös avarakatseisuutta.

Tehdäänkö Härkösestä seuraava kansanedustaja? Sinä päätät! 🇫🇮

Kirjoitettu 1.9.2022

Imatran Seudun Perussuomalaisilta kaksi eduskuntavaaliehdokasta kevään vaaleihin

Vesa Julin

Vesa Julin

Timo Härkönen

Timo Härkönen

Kirjoitettu 30.10.2021

Imatran Perussuomalaisten uudistunut johto valittiin syyskokouksessa

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry kokousti sunnuntaina 10.10.2021 kaupungintalolla. Sääntömääräisessä
syyskokouksessa valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja kaupungin valtuutettu Sami Rossi. Hän astui
ruoriin jo samana iltana yhdistyksen hallituksen kokouksessa, joten vt puheenjohtaja Joni Salmi luovutti
hyvillä mielin puheenjohtajan nuijan uudelle tuoreelle puheenjohtajalle.

Syyskokouksessa valittiin yhdistykselle myös uusi hallitus, joka aloittaa tehtävänsä 1.1.2022. Hallituksessa
istuvat Rossin lisäksi entisinä jäseninä Timo Härkönen, Joni Salmi ja Joni Nenonen. Hallituksen
kokoonpanoa laajennettiin, koska yhdistyksen valtuutettujen määrä kasvoi kevään kuntavaleissa. Uusina
jäseninä hallitukseen valittiin Juha-Pekka Oksanen, Vesa Julin ja Milla Eerola.

Meillä on nyt asiantuntevaa monialan osaajaa joukoissamme, joten tästä on hyvä edetä tuleviin aluevaaleihin
ja vaikuttaa Imatran kuntapolitiikkaan.

Kirjoitettu 30.12.2020

Imatran Perussuomalaiset julkaisevat kuntavaaliehdokkaitaan

Vaikka aikaa vaaleihin on vielä kuukausia ja ehdokashankinta täydessä vauhdissaan, ovat Imatran Perussuomalaiset päättäneet julkistaa ensimmäisen satsin ehdokkaitaan tuleviin kuntavaaleihin. Lista on pitkä ja monimuotoinen; mukana on ihmisiä eläkeläisistä opiskelijoihin, opettajasta sairaanhoitajiin, maahanmuuttaja sekä huomattava määrä yrittäjiä.

Istuvista edustajista paikkaansa ovat lähdössä uusimaan vanhempi konstaapeli Timo Härkönen, sekä sairaanhoitaja (YAMK) Sari Miettinen. Täysin uusissa kasvoissa on lukuisia mielenkiintoisia nimiä, mainittakoon esimerkiksi entinen KRP:n mies, ylikonstaapeli evp. Juha-Pekka Oksanen sekä monille kuntalaisille jo tutuksi tullut seurakuntapastori Vesa Julin.

 

Ehdokaslista täydentyy jatkuvasti, tässä listan tilanne 22.12:

Eerola Milla, Tuote- ja palvelukehittäjä, lastenohjaaja

Heikinheimo Seppo, Eläkeläinen

Holappa Mikko, Yrittäjä, rakennusmestari

Härkönen Timo, Vanhempi konstaapeli

Julin Vesa, Seurakuntapastori, opiskelija

Järviö Jani, Projektityöntekijä

Karhiaho Ismo, Yrittäjä, insinööri

Lahtinen Juhani, Eläkeläinen

Makkonen Leo, Eläkeläinen

Miettinen Sari, Sairaanhoitaja (YAMK)

Nenonen Joni, Tarkastaja

Oinonen Lasse, Paperiteknikko

Oksanen Juha-Pekka, Eläkeläinen, ylikonstaapeli evp.

Partanen Jouni, Projektipäällikkö

Penna Juha, Eristäjä

Piispa Panu, Vaihtotyönjohtaja

Pöyhönen Ari, Yrittäjä

Rantametsä Jenni, Taiteilija

Rasimus Juho, Opiskelija

Rossi Sami, Sairaanhoitaja (AMK)

Salakka Petri, Ohutlevyseppä

Salmi Olga, Restonomi

Salmi Joni, Yrittäjä, restonomi

Seppälä Matti, Eläkeläinen

Sorsa Sakari, Järjestyksenvalvoja

Sumentola Sisko, Eläkeläinen

Tiilikainen Ari-Pekka, Yrittäjä

Tiilikainen Petri, Sähköasentaja, opiskelija kasvatus- ja opetusala

Uura Raimo, Eläkeläinen

Uusi-Hautamaa Kari, Kirjakauppias, eläkeläinen

Vähämäki Aulis, Liikenneopettaja LEAT, REAK

Kirjoitettu 3.10.2020

Imatran Perussuomalaiset eroavat ryhmä 22:sta

Vakaan harkinnan lopputuloksena Imatran Perussuomalaiset ovat päättäneet, että on aika irrota ryhmä 22:sta. Vuosien varrella olemme ”kasvaneet erillemme”, eivätkö päämäärämme enää tunnu olevan yhteisiä. Haluamme avoimesti ajaa kuntalaisten parasta, sekä toteuttaa heidän tahtoaan perussuomalaisia periaatteita noudattaen. Tämä onnistuu parhaiten itsenäisenä ryhmänä, joka tekee yhteistyötä muiden tahojen kanssa asiaperusteisesti.

”Imatralla on tapahtumassa suuria muutoksia. Tiedämme kuntataloutemme kulkevan huonoon suuntaan ja haluamme olla tekemässä omanlaista politiikkaa unohtamatta yhtäkään ikäluokkaa.

Yksittäisiä syitä perussuomalaisten irtaantumiseen ryhmä 22sta emme halua yksilöidä. Kyse on Imatran perussuomalaiset ry:n tahtotilasta, jossa jäsenistö on yksimielisesti päättänyt irtautua ryhmä 22:sta.

Imatran perussuomalaiset haluavat tehdä omaa kuntapolitiikkaa tulevien suurten päätösten alla. Päätöksiä emme kuitenkaan tee yksin tai käänny minkään yksittäisen ryhmittymän taakse, tarvitsemme yhteistyötä. Tulevaisuutta ajatellen toimiessamme itsenäisenä ryhmänä, saamme myös kuntalaisten äänen paremmin kuuluviin.” – kommentoi perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Härkönen.

Kirjoitettu 29.9.2020

Heikki Luukkanen (sdp) on kuollut

Imatran Seudun Perussuomalaiset esittävät osanottonsa Heikki Luukkasen äkillisen poismenon johdosta, sekä toivottavat voimia omaisille surutyöhön.

Luukkanen oli pitkänlinjan kuntapoliittikko ja kunnallisneuvos, jonka kädenjälki näkyy usessa asiassa Imatralla.

Kirjoitettu 25.9.2020

Syyskokouksen antia

Imatran Seudun Perussuomalaiset tekivät henkilövalintoja vuodelle 2021 syyskokouksessaan. Puheenjohtajan nuijaa pitää käsissään myös ensi vuonna vuoden 2020 alusta puheenjohtajana aloittanut Aulis Vähämäki. Hänen lisäkseen hallitukseen valittiin Timo Härkönen, Sakari Sorsa, Joni Nenonen, Seppo Heikinheimo sekä Seppo Wallenius. Heidän varajäsenikseen valittiin Antti Pajari, Juho Rasimus, Juha Penna, Joni Salmi sekä Jani Järviö.

Kirjoitettu 4.9.2020

Kevät- sekä syyskokous 10.9.2020

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry:n vuoden sääntömääräiset kokoukset pidetään
torstaina 10.09 koronaturvallisesti kaupungintalolla valtuustosalissa.
Kevätkokous klo 16:30 alkaen, syyskokous klo 18:00 alkaen.
Tervetuloa mukaan kaikki, olitpa jäsen tai et!

Kirjoitettu 16.10.2019

Imatran Perussuomalaiset uudisti johtoaan syyskokouksessa

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry kokousti torstaina 10.10 kaupungintalolla sääntömääräisen syyskokouksensa, jonka lopputuloksena yhdistykselle valittiin uusi puheenjohtaja, sekä hallituksen kokoonpano vaihtui hieman.

Puolueen kahtiajaosta lähtien istunut puheenjohtaja Joni Salmi siirtää nuijan tammikuussa eteenpäin Aulis Vähämäelle. Aulis liittyi puolueeseen heti johdon ”siistiydyttyä” 2017 lopussa, ja on siitä alkaen ollut aktiivinen tekijä sekä verkostojen luoja niin paikallis- kuin maakuntatasollakin. Siviilissä hän on liikenneopettaja sekä maailmaa nähnyt entinen yhdistelmäajoneuvon kuljettaja.

”Äärimmäisen hyvälle ja mukavalla miehelle on ilo jättää osasto johdettavaksi, olen viimeisen kahden vuoden ajan ollut hyvin vaikuttunut hänen ihmistaidoistaan sekä panoksestaan puolueemme eteen. Itse jatkan hallituksessa rivijäsenenä, ja odotan innolla tulevaa vuotta itseni kohdalta keventyneine vastuineen.” kertoo Joni Salmi.

”Jonin kovan ja pyyteettömän työn jälkeen on ilo lähteä kehittämään yhdistyksen linjaa ja aatetta sekä haastaa tulevat koitokset.” kommentoi Aulis Vähämäki.

Joni Salmen lisäksi ensivuoden hallituksessa jatkavat Seppo Heikinheimo sekä Timo Härkönen. Uusina niminä mukana on Sakari Sorsa sekä Antti Pajari.

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry:n puolesta,

Joni Salmi
Puheenjohtaja 2017-2019

Aulis Vähämäki
045 – 159 6614
Puheenjohtaja 2020-

Kirjoitettu 16.10.2019

Imatran Perussuomalaisten ryhmä täydentyy paluumuuttajalla

Olen aina ollut ajatusmaailmaltani ja arvoiltani lähempänä perussuomalaisia kuin mitään muuta puoluetta.
Valitettavasti kaikki ei aikoinaan sujunut kuin Strömsössä, ja päätin neljä vuotta sitten erota perussuomalaisista henkilökohtaisten erimielisyyksien ja arvotulkintojen vuoksi.

Olin valmis liittymään takaisin perussuomalaisiin loppukesästä 2017, kun perussuomalaiset olivat jakautuneet kahtia. En pitänyt kumminkaan asian kanssa kiirettä, vaan käsittelin asiaa tarkoin mielessäni.
Perussuomalaisista eroamisen jälkeen jatkoin politiikassa sitoutumattomana. Vuoden 2017 kuntavaaleissa olin ehdolla vasemmistoliiton listalla sitoutumattomana.

Vaaleissa äänimääräni riitti 1. varavaltuutetun paikkaan, ja olen erittäin kiitollinen Imatran vasemmistolle siitä, että sain olla heidän listallaan edustamassa sitoutumattomana jäsenenä. Olen saanut heiltä myös uusia näkökulmia poliittiseen ajatteluuni. Nöyrä kiitos näistä kahdesta vuodesta.

Haluan olla uskollinen äänestäjilleni ja ajaa niitä asioita, joihin olen sitoutunut. Haluan olla kehittämässä näin kaupunkia ja ajamassa kuntalaisten etua. Parhaiten se onnistuu Imatran Perussuomalaisten ryhmässä, jonka arvot ovat lähimpänä omiani.

Kuntalaisia kuunnellen,
Henri Ruokolainen (ps)

Vuoden 2017 hajoaminen toi esille monista ihmisistä uusia puolia, ja sai meidät näkemään, ettei kaikki aina ole sitä miltä näyttää. Pohdittuamme rauhassa asioihin johtaneita tapahtumia, tulimme siihen tulokseen, että vaikka ylilyöntejä varmasti tapahtui, oli pohjimmiltaan kysymys henkilökemioista sekä johtamismallista. Uskomme molempien ongelmien olevan pysyvästi historiassa.

Olemme pitäneet yhteyttä vuosia hyvässä hengessä, ja huomanneet, että poliittisissa kysymyksissä olemme edelleen samassa veneessä heikompien puolia pitämässä. On siis luontevaa jatkaa matkaa samassa joukkueessa. Henri, tervetuloa takaisin kotiin!

Toivomme, että voimme tämän siirron myötä käydä entistä parempaa keskustelua vasemmiston kanssa ja asiaperusteisesti olla yhdessä ajamassa pienen ihmisen asiaa silloin kuin arvomaailmamme kohtaavat.

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry:n puolesta,
Joni Salmi
Puheenjohtaja

Kirjoitettu 9.1.2019

Perussuomalaisten Kymen piiri teki henkilövalintoja 5.1.2019 Imatralla

Kymen piirin juuri valitut puheenjohtajisto, taloudenhoitaja, piirisihteeri ja vaalipäällikkö.

 

Perussuomalaisten Kymen piirin järjestäytymiskokous pidettiin 5.1.2019 Imatralla.

Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja seuraavasti:

1.varapuheenjohtajiksi sekä tapahtumavastaavaksi valittiin Päivi Sivenius Rautjärveltä,

2.varapuheenjohtajaksi sekä mediavastaavaksi valittiin Arttu-Petteri Klami Kotkasta ja

3.varapuheenjohtajaksi sekä koulutusvastaavaksi Kai Karhukorpi Lappeenrannasta.

Piirisihteeriksi valittiin Leo Lindström Kouvolasta ja

taloudenhoitajaksi Auli Kangasmäki Lappeenrannasta.

Kymen piirin puheenjohtajana jatkaa viime vuoden puolella valittu Ilpo Heltimoinen Lappeenrannasta.

 

Lisätietoja:

Ilpo Heltimoinen

puheenjohtaja

044 501 7477

ilpo@nullheltimoinen.fi

 

Arttu-Petteri Klami

2. varapuheenjohtaja

0504350790

arttu.klami@nullgmail.com

Kirjoitettu 24.1.2018

PS Kymi: Laki työttömyysturvan aktiivimallista on kumottava & henkilövalintoja

Laki työttömyysturvan aktiivimallista on kumottava
Lappeenrannassa lauantaina 20.1.2018 kokoontunut Perussuomalaisten Kymenpiiri ry:n hallitus
vaati työttömyysturvan aktiivimallista laaditun lain kumoamista. Laki on epäonnistunut, eikä siitä
tule syyttää työnantajia, työttömiä tai työvoimaviranomisia. Syy on yksin hallituksen, joka
palautteista ja perustuslakivaliokunnasta piittaamatta runnoi lain läpi. On vastuutonta ja surullista,
että näin huonosti valmisteltua lakia testataan sadoilla tuhansilla työttömillä.
Perussuomalaisten Kymenpiiri ry:n mielestä maan hallitus ei ole luotettava sopimuskumppani. Se
toimii vastoin keskusjärjestöjen kanssa sopimaansa työmarkkinoiden kilpailukykysopimusta.
Kilpailukykysopimuksessa hallitus lupasi ja petti lupauksensa siinä, ettei työttömyysturvaa enää
leikata. On selvää, etteivät perussuomalaiset olisi voineet olla mukana hallituksessa, joka jopa
yhteiskuntarauhan kustannuksella ajaa huonosti valmisteltuja ja epäoikeudenmukaisia lakejaan.

Henkilövalintoja
Järjestäytymiskokouksessa Perussuomalaisten Kymenpiiri ry:n hallitus teki myös henkilövalintoja.
1.varapuheenjohtajaksi valittiin Päivi Sivenius Rautjärveltä, 2.varapuheenjohtajaksi valittiin Joni
Salmi Imatralta ja 3. varapuheenjohtajaksi Kai Karhukorpi Lappeenrannasta. Piirisihteeriksi
valittiin Leo Lindström Kouvolasta ja taloudenhoitajaksi Auli Kangasmäki Lappeenrannasta. Jo
viime vuoden puolella valittu Ilpo Heltimoinen jatkaa Kymenpiirin puheenjohtajana.

Kirjoitettu 3.11.2017

Imatran perussuomalaiset esittää sinisille paikkajaon tasaamista—Pesänselvityksessä Erkki Saarimäki menettäisi kuudesta luottamuspaikasta neljä

Anu Pakarinen

Perussuomalaisten esittämässä järjestelyssä siniset antaisivat mandaattipaikoistaan lähes puolet perussuomalaisille.

Perussuomalaisten esittämässä järjestelyssä siniset antaisivat mandaattipaikoistaan lähes puolet perussuomalaisille.

Imatran perussuomalaisten paikallisosasto hakee tasausta kaupungin luottamustehtävien paikkajakoon.
Osasto on lähestynyt asiasta ryhmästä irtautuneiden sinisten valtuustoryhmää.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Joni Salmen mukaan luottamushenkilöpaikat ryhmien välillä ovat nyt pahasti epäsuhtaiset.
— Laskelmieni mukaan suhde on tällä hetkellä 5—17,25, mikä ei voi olla oikein.
Perussuomalaisten ryhmän hajottua molemmilla puolilla on tällä hetkellä kolme valtuutettua.

Perussuomalaiset esittävät keskinäistä vaihtoa siten että paikat jakautuisivat suhteessa 12,5—9,75 perussuomalaisten eduksi, koska perussuomalaisset valtuutetut saivat lähes kolme kertaa enempi ääniä kuin sinisten ryhmään siirtyneet valtuutetut.

Ryhmä 22 halutaan pitää koossa

Salmi kertoo perussuomalaisten haluavan pitää ryhmä 22:n koossa, ja siksi vaihdokset esitetään tehtäväksi aiemman yhtenäisen perussuomalaisen ryhmän keskinäisellä sopimuksella.
Salmi sanoo perussuomalaisten tavoittelevan vain sellaisia paikkoja, joihin heillä on tarjota asiantuntemusta.

Hannu Ojala

Entisen yhtenäisen perussuomalaisen ryhmän näkyvimpänä hahmona Erkki Saarimäki menettäisi neljä luottamustehtävää uusjaossa.

Entisen yhtenäisen perussuomalaisen ryhmän näkyvimpänä hahmona Erkki Saarimäki menettäisi neljä luottamustehtävää uusjaossa.

Suurin menettäjä paikkojen esitetyssä vaihdossa olisi vaalien jälkeen pääneuvottelijana toiminut ja sinisiin loikannut Erkki Saarimäki, jolla on tällä hetkellä kuusi luottamuspaikkaa. Niistä sinisten ryhmälle olisi esityksessä jäämässä vain kaksi.
— Emme halua valtuuston 2. varapuheenjohtajan paikkaa, koska se on lähinnä vitriinipaikka, mutta YH-Rakennuttajan hallituspaikalle olemme etsimässä omaa henkilöä. Saarimäen äänimäärällä mandaatti ei yksinkertaisesti riitä kaikkiin luottamuspaikkoihin, Salmi perustelee.

Sari Miettisen painoarvo nousussa

Salmen mielestä Sari Miettinen (ps.) on sairaanhoitajataustansa vuoksi Saarimäkeä pätevämpi henkilö Eksoten luottamushenkilöpaikoille.
Perussuomalaisilla on kiinnostusta saada myös kaupunginhallituksessa istuvan Timo Härkösen(ps.) varahenkilö omilta listoilta. Tällä hetkellä hänen varahenkilönään on Liisa Lajunen (sin.) Härkösen varahenkilöksi esitetään Sari Miettistä (ps.) ja Liisa Lajunen siirtyisi Airi Aallon (sin.) varajäseneksi.

Uutisvuoksi

Sari Miettisen rooli on nyt vahvassa nousussa .

Sari Miettisen rooli on nyt vahvassa nousussa .
Kirjoitettu 17.10.2017

Imatran perussuomalaisten puheenjohtaja Joni Salmi: ”Sotapolulle ei lähdetä”

Imatran seudun perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Joni Salmi sai tiedon valtuustoryhmän hajoamisesta tiistaiaamuna. Uutinen ei varsinaisesti yllättänyt.

Joni Salmi valittiin viime viikolla Imatran seudun perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

Joni Salmi valittiin viime viikolla Imatran Seudun Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

— Tämä oli odotettavissa, Salmi sanoo.

Salmi kokee asetelmien nyt selkeytyvän, kun tiedetään, kuka on missäkin porukassa.

Hän ei tuomitse perussuomalaisista lähteneitä. Asiat riitelevät, eivät ihmiset, Salmi sanoo.

— En minä heitä ala vihaamaan, todellakaan. Kaikkien imatralaisten takia pitää totta kai pystyä yhteistyöhön. Sotapolulle ei lähdetä, sellaisella ei voita kukaan.

Salmi on samaa mieltä kuin Erkki Saarimäki (sin.) ryhmä 22:sta. Perussuomalaisten hajoaminen ei saa vaikuttaa isoon koalitioon. Ryhmä 22:n hajoaminen olisi tappio imatralaisille, Joni Salmi sanoo.

— Se tarkoittaisi muutosta valtasuhteisiin, jotka ovat toimineet tähän mennessä hyvin.

”Meillä ei ole mitään hätää”

Alun perin Salmen piti aloittaa perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtajana vasta 2018 alussa. Vallanvaihto aikaistuu tähänastisen puheenjohtajan Erkki Saarimäen erottua perussuomalaisista.

Salmi ei ole saanut vielä nimilistaa sinisiin lähtijöistä tai perussuomalaisiin jäävistä. Hän ei ole huolissaan puolueen tilanteesta Imatralla.

— En pidä tätä pahana suoneniskuna. Meillä on aika iso paikallisjärjestö. Niin sanotusti mappi ei ole vielä siirtynyt eikä minulla ole tarkkoja lukuja, mutta muistelisin, että jäseniä on liki sata.

Vaikka perussuomalaisten yhdistyksen jäsenmäärä ei merkittävästi supistuisi sinisten ryhmän syntymisen myötä, valtuustoryhmän koko joka tapauksessa kutistuu huomattavasti.

Viisi jää, seitsemän lähtee

Erkki Saarimäeltä saadun tiedon mukaan perussuomalaisten valtuustoryhmään jäävät kolmen varsinaisen valtuutetun Timo Härkösen, Sari Miettisen ja Jiri Montosen lisäksi vain varajäsenet Leo Makkonen (sit.) ja Antti Pajari. Valtuustoryhmään jäisi siis viisi henkilöä, kun vastaavasti sinisiin lähtijöitä oli seitsemän.

Perussuomalaisten täytyy pian valita itselleen uusi valtuustoryhmän puheenjohtaja Erkki Saarimäen tilalle.

— Ei ole ehditty miettiä tätä vielä ollenkaan, Salmi kertoo.

Toimittaja: Anu Pakarinen/Uutisvuoksi